Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Pancakes η αμερικάνικες τηγανίτες

   
 Το Σάββατο που μας πέρασε αποφάσισα να κάνω αμερικάνικο πρωινό. Αυτές οι τηγανίτες τα έβλεπα να τα τρώνε μόνο στις αμερικάνικες ταινίες. Ήθελα από καιρό να τα κάνω, αλλά όταν βρήκα την κατάλληλη συνταγή τα έκανα χωρίς δισταγμό. Μου έφτιαξαν το πρωινό μου!!! Είναι αφράτα και αν τους προσθέτουμε μαρμελάδα η σοκολάτα η μέλη η ότι άλλο μας αρέσει είναι απόλαυση, και παράλληλα ξεκινάμε γλυκά και δυναμικά την μέρα μας. Εγώ θα έλεγα επίσης πως είναι κάτι σε κέικ που γίνεται στο τηγάνι αντί στο φούρνο. Πέρα από ότι τρώγονται και σκέτα, το ιδανικό topping για αυτές της τηγανίτες θα ήταν φρούτα του δάσους με μέλη η σοκολάτα.


Υλικά : 330 γραμμ. αλεύρι 
             6 κ.σ. ζάχαρη 
             80 μλ. ηλιέλαιο 
             250 μλ. γάλα 
             3 αυγά 
             2 κ.γ. baking powder
             1/2 κ.γ. αλάτι.
Εκτέλεση : Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, τα χτυπάμε καλά και μετά προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά. Μέτα προσθέτουμε τα υγρά υλικά στα στερεά υλικά σιγά, σιγά και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν σε ένα ομοιόμορφο χυλό. Πρέπει να μας βγει το μείγμα πιο πηχτή από το μείγμα για τηγανίτες που ξέρουμε. Βάζουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό να κάψει και μετά προσθέτουμε μία κουτάλα γεμάτη από μείγμα για να ψηθεί. Όταν οι τηγανίτες βγάζουν μικρές φουσκάλες τότε τα γυρνάμε με μία σπάτουλα από την άλλη πλευρά να ψηθούν για άλλο λίγο και είναι έτοιμη η αμερικάνικη τηγανίτα. Τρώγονται ζεστά με μέλι, ζάχαρη άχνη, σοκολάτα η maple syrup από πάνω.
Εμείς τα σερβίραμε με μαρμελάδα βερίκοκο ( που έχω φτιάξει της προάλλες) και με σοκολάτα. 

Π.σ. Αν κόψουμε μία τηγανίτα στα 4 και την αλείψουμε με μαρμελάδα η ότι μας αρέσει και τα κομμάτια τα βάζουμε ένα πάνω στο άλλο μας βγαίνει αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
          Καλή όρεξη!!!
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου