Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Νηστίσιμα μπισκότα γεμιστά με λουκούμι ( κρουασανάκια )


 Από την αρχή πρέπει να πω πως η συνταγή που δείχνω είναι στην ουσία κάτι σαν μπισκοτάκια αλλά σε σχήμα κρουασάν , όμως  σε πιο μικρό μέγεθος και τα όποια τα κάνουμε συχνά στην χώρα μου.
   Εμείς  εκεί έτσι τα λέμε κρουασανάκια και είναι κάτι σαν μπισκοτάκια γεμιστά με λουκούμια η μαρμελάδα και είναι τραγανά και νόστιμα. Η ζύμη είναι περίπου ίδια σαν εκείνα για τάρτες που κάνουμε και στην γεύση μας θυμίζει λίγο τα κουραμπιέ. Υπάρχει και σε εκδοχή για μη νηστίσιμο που θα ανεβάσω τη συνταγή κάποια άλλη μέρα όταν δεν θα νηστεύουμε.


Υλικά : 250 γραμμ. μαργαρίνη βιολογική
             5 κ.σ. νερό
             1 κ.σ. ξίδι
             αλεύρι όσο πάρει για να μας βγει μία ζύμη ελαστική ( περίπου 500 γραμμ.)
             2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
             2 βανίλιες
             λουκούμι μία συσκευασία
             ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
Εκτέλεση : Σε ένα μπολ βάζουμε μαργαρίνη με ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε , μετά προσθέτουμε νερό με ξίδι και στο τέλος αλεύρι με βανίλιες και ζυμώνουμε μέχρι να μας βγει μία ζύμη ελαστική που να μην κολλάει. Μαζεύουμε την ζύμη σε σχήμα μπάλας , το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
Μετά από μία ώρα , παίρνουμε την ζύμη την χωρίζουμε στα δύο. Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε σε ένα φύλλο λεπτό και στρογγυλό με ένα μπλάστη. Έτσι όπως είναι το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια μικρά όπως το κόβουμε για το κρουασάν την ζύμη αλλά σε πιο μικρά κομμάτια. Ξεχωριστά κόβουμε τα λουκούμια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην ζύμη στην άκρη και στο τέλος το τυλίγουμε προς το κέντρο του τρίγωνου. Παίρνουμε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κροασανάκια μας με κενό ανάμεσα τους. Με συγκεκριμένη δόση μας βγαίνουν ακριβός ένα ταψί. Τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρός. Στο τέλος όταν είναι ακόμα ζεστά τα περνάμε από την ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα να καταναλωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου