Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Παναρισμένα κολοκυθάκια στο φούρνο με σος γιαουρτιού

     

   Σήμερα μύρισε καλοκαίρι !!! Όσο ζεσταίνει ο καιρός τόσο πιο πολύ θέλουμε να κάτσουμε στο μπαλκόνι τα βράδια ,και γιατί όχι με μία παγωμένη μπίρα στο χέρι . Άμα έχουμε και παρέα , θέλουμε να τσιμπολογάμε κ' ολας , για αυτό σας έχω ένα τέλειο συνοδευτικό για να κάνετε.
   Πέρσι κάπου πήρε το μάτι μου αυτή την συνταγή και από τότε δεν έχω λόγο πλέον να κάνω τα κολοκυθάκια μου τηγανιτά , με τίποτα , είναι τόσο νόστιμα έτσι παναρισμένα που είναι και ταυτόχρονα ελαφρύ. Σας προτείνω να τα φάτε με σος γιαουρτιού που του δίνει φρεσκάδα και επιπλέον νοστιμιά.
   Επίσης είναι τέλειο σνακ για εκείνα τα βράδια που μας έπιασε λιγούρα και θέλουμε να φάμε τον κόσμο όλο για να χορτάσουμε. Και μας χορταίνει αλλά είναι και πεντανόστιμα.


Υλικά : 4 κολοκυθάκια μέτρια
            1 αυγό 
            3 κ.σ. αλεύρι 
            3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη 
            3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά 
            πάπρικα κατά προτίμηση 
            αλάτι , πιπέρι 
            λίγο ελαιόλαδο.
Για το σος γιαουρτιού : 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 
                                        1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη 
                                        1 κ.σ. ξύδι 
                                        2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 
                                        λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο 
                                        αλάτι.
Εκτέλεση : Πρώτα θα κάνουμε σος γιαουρτιού. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για να δούμε πως το θέλουμε στην γεύση και το βάζουμε στο ψυγείο.
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια κατά μήκους , πρώτα στα τέσσερα και μετά στα οκτώ.
Τα βάζουμε σε τρυπητό με λίγο αλάτι , γύρω σε μία ώρα για να βγάλουν τα υγρά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με παρμεζάνα , φρυγανιά , αλάτι , πιπέρι , πάπρικα και σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό μας.
Βουτάμε το κάθε μπαστουνάκι πρώτα στο αυγό και μετά στο μείγμα με αλεύρι. 
Τα βάζουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα περιχύνουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά και μετά στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα , κάπου 10-15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου