Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ταξίδι στην Τήνο και μία τηνιακή χωριάτικη σαλάτα

 
   Πολλές αλλαγές μας έχει επιφυλάξει το καλοκαίρι του 2015 ( βλέπε τα  πολιτικά ) και μας έχουν αφήσει όλους άφθονους. Θα μπορούσα να πω πολλά για όλα αυτά , αλλά άλλο είναι το concept του blog μου και το μόνο που μπορώ να πω είναι να μην χάσουμε ποτέ τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας. Όσα  όνειρα κάνουμε είμαστε πιο ζωντανοί , και όταν τα βλέπουμε να παίρνουν ''σάρκα και οστά'' νιώθουμε ευτυχισμένοι.


   Μετά από πολύ καιρό , πήγαμε ένα διήμερο ταξίδι στην Τήνο και περάσαμε τέλεια με όλη σημασία της λέξης. Δεν ξέρω τη να πρώτα πω για αυτό το νησί , για ανθρώπους που είναι πάντα φιλόξενοι , για ήσυχο περιβάλλον , για οικονομικές τιμές , για το φαγητό τους , για τις παραλίες τις η για την εκκλησία της Παναγίας που είναι κόσμημα του νησιού και μας περιμένει όλους εκεί για να προσκυνήσουμε ;;;

   Με το που πατάς το πόδι στο νησί , ήδη προσαρμόζεσαι σε χαλαρούς ρυθμούς του τόπου και αφήνεσαι να σε καθοδηγούν ως έχουν τα πράγματα. Κάποιες φωτογραφίες έβγαλα , αλλά πολλές άλλες θα μείνουν στης μνήμες μας , και μπορώ να πω ήταν ακόμα καλύτερα.
   Η πιο πάνω φωτογραφία την τράβηξα στο γυρισμό , όταν φτάσαμε Άντρο και είδαμε αυτό το ζευγάρι από πανέμορφους κύκνους.
  Η πιο κάτω είναι και πάλι από το λιμάνι της Άνδρου την ώρα που πηγέναμε για Τήνο. Πρόσεξα ότι στην όλη διάρκεια του δρόμου η θάλασσα ήταν απύστευτά ήρεμη και χαλαρή - απλά υπέροχη.

   Η πιο κάτω φωτογραφία απεικονίζει την Τήνο by night , από το κεντρικό σοκάκι.


   Εννοώ έχουμε πάει πολλές φορές , κάθε φορά όλο και κάτι καινούργια θα ανακαλύψεις και θα σε συναρπάσει. Αυτή την φορά ανακάλυψα την τηνιακή σαλάτα χωριάτικη και χαλβαδόπιτα Σύρου. Για την τέλεια σαλάτα χωριάτικη θα γράψω πιο κάτω την συνταγή αλλά η χαλβαδόπιτα είναι παλαιά μου αγάπη , που την ήξερα σαν nugat και μου ξύπνησε παιδικές μνήμες.
   Τώρα που γράφω το άρθρο είναι βράδυ , έχουν περάσει κάτι μέρες αλλά το μυαλό μου είναι εκεί για ένα ακόμα ταξίδι στο άμεσα μέλλον ελπίζω.
   Η χωριάτικη σαλάτα όλη ξέρουμε να την κάνουμε αλλά η συγκεκριμένη έχει εκείνο το κάτι επιπλέον σε γεύση και νοστιμιά που την κάνει διαφορετική. Απαραίτητο είναι το τυράκι από Τήνο ( που στην γεύση θυμίζει μπλε τυρί ) , κρίταμο τουρσί  τα όποια προμηθεύτηκα για να κάνω πολλές σαλάτες σαν και αυτές. Την τρώμε ως έχει , σαν συνοδευτικό η όπως την τίμησα εγώ με φρέσκο ψωμί και βρασμένες και τηγανισμένες πατάτες τύπου baby.
Υλικά ( για μία μερίδα περίπου ) : 2 μέτριες ντομάτες
                                                          1 αγγουράκι
                                                          1/2 πράσινη πιπεριά
                                                          1/2 κρεμμύδι
                                                          1 κ.σ. κάππαρη
                                                          1 κ.σ ελιές
                                                          λίγο κρίταμο τουρσί
                                                          λίγο καππαρόφυλλα ( το μόνο που δεν είχα )
                                                          3-4 λιαστές ντομάτες
                                                          τηνιακό τυράκι
                                                          αλάτι , ρίγανη
                                                          ελαιόλαδο.
Εκτέλεση : Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τα λαχανικά μας κομμένα , αλατίζουμε λίγο , βάζουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Από πάνω βάζουμε όλα τα υπόλοιπα και στο τέλος το τυρί και λίγο ελαιόλαδο ακόμη . Έτοιμη η σαλάτα μας.
   Καλή όρεξη!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου