Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Σαλάτα ρώσικη αλλιώς


σαλάτα
   Έρχεται σαββατοκύριακο και σας προετοιμάζω για μία υπέροχη σαλάτα να κάνετε , που ταυτόχρονα είναι και εθιστική θα έλεγα , δεν σταματάς να την τρως.
   Είναι η καλύτερη σαλάτα που μπορείτε να κάνετε για μπουφέ , πάρτι , ενόψει γιορτών που έρχονται σε περίπου δύο μήνες ή έτσι απλά για μας εκείνο το κάτι διαφορετικό και πολύυυυ νόστιμο. Σαλάτα την λένε αλλά το λες και ολοκληρωμένο γεύμα που δεν της λείπει και τίποτα.
   Εδώ στην Ελλάδα την λένε ρώσικη σαλάτα αλλά την κάνουν με μισά υλικά από τα κανονικά. Στην χώρα μου την λένε σαλάτα boeuf ( μοσχάρι ) αλλά πλέον την κάνουμε με ότι κρέας μας αρέσει, ακόμα και με σαλάμι. Εδώ σας δίνω την συνταγή με κρέας από κοτόπουλο που είναι πιο ελαφρύ αλλά σε γενικές γραμμές σηκώνει πολλές αλλαγές και μπορούμε να φέρουμε στα μέτρα μας .
   Εδώ την έχω στολίσει με ρόδι , και πέρα από ομορφιά πιστεύω ότι της ταιριάζει απίστευτα πολύ. Να την κάνετε και θα με θυμηθείτε , κερδίσει μικρούς και μεγάλους !!!
ρώσικη σαλάτα
   

Υλικά : 3-4 πατάτες
             3-4 καρότα
             400-500 γραμμ. περίπου στήθος φιλέτο κοτόπουλο
             1 κούπα αρακά
             1/3 κούπα καλαμπόκι
             4-5 αγγουράκια τουρσί η ανάλογα τα γούστα
             πιπέρι , αλάτι
            1 κ.σ. μουστάρδα .
            μαγιονέζα περίπου ένα βάζω η ανάλογα όσο θέλουμε.


 Εκτέλεση : Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες ( με την φλούδα) και καθαρίζουμε τα καρότα. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κοτόπουλο μαζί με τις πατάτες και τα καρότα για να βράσουν. Προσθέτουμε αλάτι , 3-4 κόκκους πιπεριού και ότι μυρωδικό θέλουμε ( εγώ βάζω φύλλα δάφνη) και τα σκεπάζουμε με νερό.Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά και μετά βάζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι ( αν είναι κατεψυγμένα ) για άλλα 20 λεπτά η μέχρι να μαλακώσουν.
   Προσοχή δεν θέλουμε να παραβράσουν τα λαχανικά μας αλλά να είναι λίγο αλ δέντε.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς και μετά κόβουμε όλα μας τα λαχανικά και το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ , αλατίζουμε ( όχι πολύ διότι θα μπει και η μαγιονέζα ) , πιπερώνουμε , βάζουμε μουστάρδα και σταδιακά προσθέτουμε την μαγιονέζα κατά βούληση.Αφήνουμε 2-3 κουταλιές μαγιονέζας στο τέλος για ντεκόρ.
   Την γαρνίρομαι όπως θέλουμε και την διατηρούμαι στο ψυγείο.
Εγώ την γαρνίρω με καρότο βρασμένο και ρόδια που ταιριάζει απίστευτα πολύ με την σαλάτα μας !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου